Меню
Головна
Надвірнянський Деканат
Молитвослов
Правлячий архиєрей
Собор Святого Володимира
Бібліотека
Церковний календар
Дошка оголошень
Шлях до Христа
Шлюбні оповіді
Розпис Собору
Контакти
ФОТО
Притчі
Архів
Закон України Про свободу совісті та релігійні організації
Законодавство України
Цікаві Сайти
Статті
Християнські фільми
Архиєрей на спокої

Підрозділи
Архів
Архиєрей на спокої
Бібліотека
Головна
Дошка оголошень
Закон України Про свободу совісті та релігійні організації
Законодавство України
Контакти
Молитвослов
Надвірнянський Деканат
Правлячий архиєрей
Притчі
Розпис Собору
Собор Святого Володимира
Статті
ФОТО
Християнські фільми
Цікаві Сайти
Церковний календар
Шлюбні оповіді
Шлях до Христа

Акафіст Пресвятій Богородиці перед Її чудотворною іконою «Неопалима Купина»

105010911087108010851072_400

Кондак 1

Непереможній Воєводі, Пречистій і Богообрадуваній Діві Богородиці, що вогневидним ікони Своєї явленням обрадувала Церкву Хри­стову і нею від вогненного спалення захищає вірних, похвальні виголошуємо співи. Ти ж, о Богомати, Купиною Неопалимою нами імено­вана, маючи державу непереможну і милосер­дя незчисленне, поспіши на допомогу нам, що просимо Твого заступництва, і від усяких бід визволи тих, що до Тебе взивають:

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Ікос 1

Ангелів Царице і всього творіння Владичи­це, Діво Богородице, від ангельських ликів з Небес Ти приймаєш похвальний спів; сподоби і нас, земних, руки возносити до Тебе і промов­ляти похвалу і подяку за превелику милість Твою до роду людського. Хоч і негідні ми оспі­вувати Тебе достойно, однак Ти, як Блага, не погордуй нашими похвалами, що не є достат­німи, і як Син Твій дві лепти вдови милостиво прийняв, так благоутробно почуй Ти нас, що з розчуленням до Тебе взиваємо:

Радуйся, бо Вогонь Божества Ти в утробі Твоїй Неопалимо носила; радуйся, бо Спасителя упалого людства Ти породила.

Радуйся, бо Ти силу пекельну пречистим Різдвом Твоїм зруйнувала; радуйся, бо Ти Адама і Єву від древнього прокляття звільнила.

Радуйся, бо Ти втіленню Єдиного від Тройці непорочно послужила; радуйся, бо Ти Творця Небес і землі безсіменно втілила.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 2

Бачив Мойсей на Синаї купину, що горіла і не згоряла, вжахнувся, і був голос до нього Бо­жественний із купини: зніми взуття з ніг твоїх, місце це, на якому ти стоїш, є святою землею. Це слухаючи, і ми, смиренні, таїнство втілення Бога Слова від Пречистої Діви, чудом Неопалимої Купини прообразоване, сповідуємо та зі страхом поклоняємося місцю явлення Божого, взиваючи до Сотворителя всього: алилуя.

Ікос 2

Розум людський не може осягнути таїнство промислу Божого, від створення світу для спа­сіння упалого людства наперед визначеного в Раді Превічного Триіпостасного Божества; тому, Духом Святим натхнені, святі Божі пророки, здалеку передбачаючи чудо чудес, як Творець рабський вигляд приймає, спасти бажаючи діло рук Своїх від загибелі вічної, доводять, що про­образи і пророцтва непомилкові і має зверши­тися спасіння роду обітованим Спасителем. Йому ж Ти, Всечиста, плоть давши, сподобила­ся бути Матір’ю Господа Твого, що надихає нас взивати до Тебе:

Радуйся, Вогневидна Палато Того, Хто на хе­рувимах сидить; радуйся, Світлоносне Ложе Того, Хто серафимами керує.

Радуйся, Ложе Царя Великого на верху гори Небесної; радуйся, Престоле Одухотворений Того, Хто володіє Небесними і земними.

Радуйся, Кивоте Освячений Божества, від Святеє святих більший; радуйся, Стамно Золота, в якій манна спасительна приготувалась, — Плоть і Кров Божественного Агнця.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 3

Силою Всевишнього діючи, Владичице Пре­блага, силу єства вогненного приборкуєш Ти свя­тою іконою Твоєю і численні чудеса нею твориш у всесвіті. Тому рід християнський ублажає Тебе голосом похвали і в бідах несподіваних, найбіль­ше ж під час вогненного спалення до Тебе моли­товно звертається, приймаючи допомогу від Тебе вчасно. Цього ради подячно взиваємо до Царя Слави Христа, що Тебе прославив: алилуя.

Ікос 3

Маючи любов велику до людей, викуплених Чесною Кров’ю Сина Твого і Бога, Богомати Пречиста, прийняла Ти від Нього владу охоро­няти і покривати рід християнський. Ти бо для грішників є заступницею покаяння їх перед Творцем, безнадійним надія спасіння, бідую­чим допомога швидка, загиблим Знайдення могутнє і всякому у світі Покров. До Тебе, Ми­лосердної і Благолюбивої Заступниці нашої, за любов любов’ю віддаючи, смиренно взиваємо:

Радуйся, Радосте Всесвітня, Тобою бо сльози витираються на очах стражденних і скорботних; радуйся, Притулку Благоприємний, в якому спа­саються захоплені бурею пристрастей житейсь­кого моря.

Радуйся, Утамування Всемогутнє праведного гніву Божого, що чекає на нас; радуйся, бо по­лум’я вогню гасиш Ти росою молитов Твоїх біля престолу Вседержителя.

Радуйся, бо від грому і блискавки охороняєш Ти Заступництвом Твоїм Небесним; радуйся, бо допомогу Твою святу своєчасно подаєш Ти вся­кій душі, що з вірою тобі молиться.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 4

Коли буря вогненна знайде нас раптово і по­лум’я міста й околиці наші обійме, тоді, Влади­чице Всемилостива, прийди на допомогу до нас, безпомічних, і іконою Твоєю чесною захисти і визволи нас від вогненного покарання, його ж ми достойні через гріхи наші; Тебе бо маємо ми, грішні, як Заступницю постійну, на Тебе уповання наше покладаємо і, прославляючи силу молитов Твоїх, до Народженого від Тебе Спасу світу взиваємо: алилуя.

Ікос 4

Чуємо і бачимо чудеса великі, що від ікони Твоєї звершуються, Царице наша Всеблага, яку дарувала Ти нам на втіху і захист у напастях; ось бо і всепоглинаючий вогонь знемагає в силі своїй перед благодатною силою Твого Пречис­того образа, як неодноразово бачили ми і чули. Неопалимою Купиною Тебе іменуючи в зобра­женні цього Твого образа, перед ним Тобі співає­мо голосами похвальними так:

Радуйся, Молитвенице Невсипуща до Христа Бога, бо Ти Його на милість до нас схиляєш; радуйся, бо Ти покарання Боже за беззаконня наші від голів наших відвертаєш.

Радуйся, бо Ти ризою Твоєю чесною від уся­ких нещасть нас оберігаєш; радуйся, бо Материнським Покровом щедрот Твоїх Ти оселі наші від вогню і грому охороняєш.

Радуйся, Всемилостива Слухачко голосів на­ших під час молитви в скорботах і напастях; радуйся, Могутня скора Помічнице наша в дні тяжких випробувань.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 5

Боготічна зірка, ікона Твоя всечесна, Бого­родице Діво, у всьому світі великою кількістю чудес благодатно сяє і просвіщає душі і серця людські для пізнання великого Твого мило­сердя, бо ним рід християнський покриваєш і заступаєш, як Мати благосердна. Через це ра­діючи, дякуємо Христу Богу, що Тебе, Матір Свою по плоті, і нам у Матері по духу дарував, і взиваємо до Нього в розчуленні глибокому: алилуя.

Ікос 5

Бачимо ікону Твою, Владичице, як воісти­ну Купину Неопалиму, що у вогні не згоряє і присутністю Своєю оселі людські для полу­м’я нездоланними робить. Тобі бо дарована благодать Звище силу єства вогняного при­боркувати, що в утробі Твоїй Неопалимо вміс­тила вогонь Божества. Цієї ж благодаті і пречистий образ Твій сподобляєш, тому ж і вірними Неопалимою Купиною названа, його ж ми вшановуємо благоліпно і Тобі похвалу співаємо:

Радуйся, Свічко Невгасима, що в молитвах за нас біля престолу Господнього завжди гориш; радуйся, бо вогнем любові Божої і наші холодні серця запалюєш.

Радуйся, бо під тінню молитов Твоїх спека пристрастей наших охолоджується; радуйся, бо під час скорботи і бід помисли душокорисні Ти нам посилаєш.

Радуйся, бо під час безпомічності нашої, коли бідуємо і не знаємо, хто б нам допоміг, на допо­могу до нас Ти поспішаєш; радуйся, бо в годи­ну раптових нещасть могутньою рукою Твоєю від загибелі нас охороняєш.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 6

Проповідує Церква Християнська чудеса Твої, Богородице, які перебільшують пісок морський і зорі Небесні; від сходу бо і до заходу хвальне Ім’я Твоє чудесне, і немає міста або країни, де не проявилось би Тобою дійство сили Божої на визволення і спасіння, просвіщення і зцілення людей христоіменитих, найбільше ж через ікони Твої святі Ти чудодієш, проливаючи від них струмені милості і щедрот бідуючому і хворому людству. Цього ради прославляємо Тебе пісня­ми духовними і взиваємо до Сина Твого і Бога нашого: алилуя.

Ікос 6

Засяяла Ти в світлості Божественної слави, Діво Богоотроковице, Немовля і Предвічного Господа Ісуса Христа на руках Твоїх тримаю­чи, і, собором сил ангельських оточена, дари благодатні вірним даруєш, від вогню і грому спасаєш, лікуєш недуги, в скорботах утішаєш і всім усе благе і душокорисне посилаєш, щоб ми співали Тобі голосами невмовкними так:

Радуйся, бо Тобою радіє і торжествує ангельсь­кий собор і людський рід; радуйся, Твоя слава перевершує похвали земні і Небесні.

Радуйся, бо з Небесних висот Ти весь всесвіт Материнською любов’ю Твоєю обіймаєш; радуй­ся, бо багатоскорботних земних жителів Ти благодіяннями Твоїми відвідуєш.

Радуйся, невимовною благістю Твоєю відки­нутих і осуджених людьми Ти не залишаєш; радуйся, бо Ти милістю Твоєю від загибелі ви­зволяєш безнадійних.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 7

Господь, бажаючи явити любов Свою до лю­дей, викуплених Його Кров’ю, дарував нам як покров і захист Матір Свою Пренепорочну і Її створив пристановищем благим усякій душі християнській, скорботній і засмученій, що до­помоги і милості просить. Знаючи про таке милосердне служіння Твоє роду людському, Владичице Всевишня, до Тебе очі наші в скор­ботах зводимо і руки молитовно простягаємо, утіхи від Тебе єдиної просячи, щоб спаслись ми заступництвом Твоїм від скорбот тимчасо­вих і вічних і сподобилися на землі живих у радості святих співати Богу: алилуя.

Ікос 7

Дивно прославила Ти чудесами Твою святу ікону, названу Купиною Неопалимою, Богоро­дице Діво, нею ж міста і села від запалення вогненного і блискавкового грому бережеш і домівки вірних благословляєш, у них же вша­новується благоговійно Пречистого образа Твого зображення. Цього ради як дар багатоцінний образ Твій благодатний радісно приймаємо, до­стойним поклонінням вшановуємо і Тебе ублажаємо благохвальними піснями цими:

Радуйся, Алавастре лікування, що від усякої недуги ліки вміщаєш; радуйся, Мироположнице духмяності Христової, що духмянить упале людство.

Радуйся, бо Ти від пут гріховних звільняєш грішників, що каються; радуйся, бо Ти руйнуєш полон пристрастей для тих, хто подвизається в чистоті.

Радуйся, Годувальнице немовлят і матерів Тиха Веселосте; радуйся, вдів Заступнице і сиріт Благосердне Піклування.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 8

Дивно бачити, як ікона Твоя, Владичице, на дошці написана і за своїм єством у вогні згоряє, силу надприродну виявляє і присутністю своєю силу вогню приборкує; в цьому пізнаючи силу Божу і Твоїх молитов дію, величаємо Сотворителя Бога, що звеличив Тебе і на відраду й утіху нам дарував образ Твій чудотворний і ним спа­сає нас від вогненного спалення, щоб вічно взи­вати до Нього подячно і похвально: алилуя.

Ікос 8

Увесь світ християнський славить Ім’я Твоє, Преблагословенна Маріє Богородице, і кожно­му віруючому солодко і втішно споглядати на зображення Пречистого образа Твого, бо Ти через нього являєш багато преславних чудес. Тому і ми, смиренні, Твою святу ікону бачачи, побожно їй поклоняємося і з любов’ю цілуємо, очікуючи від неї допомоги і Твого могутнього заступництва, найбільше під час безпомічності нашої, коли через гріхи наші вогненне спален­ня раптово находить на нас, тому, спасенні Тобою від згубного полум’я, вдячними устами Тобі співаємо:

Радуйся, Нерукотворна Скиніє Бога Слова, що Херувимів перевищуєш і Серафимів перевершу­єш святістю і чистотою; радуйся, Легка Хмаро Сонця Правди, якою Небесний до земних при­йшов, щоб на Небо з Собою нас піднести.

Радуйся, бо Ти відкрила райські двері упалому людству Різдвом Твоїм святим; радуйся, бо Ти поєднала в Єдине Небо і землю, щоб співати Тобі і Народженому від Тебе невмовкну хвалу.

Радуйся, Божественне Джерело, що воду життя виточуєш, бо всі, хто п’є її, не помирає; радуй­ся, бо Ти виростила гроно спасіння, Благосло­венна Лозо, і вино безсмертя дарувала людям.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 9

Усяку похвалу перевершує слава Твоя, Преблагословенна і Препрославлена Мати Господа нашого; дивуються і розумні безплотні сили, як достойно оспівати Тебе, тим більше нам, земним і тілесним, це є неможливим, але, лю­бов’ю до Тебе переможені, насмілюємося при­носити Тобі посильний спів хвали і подяки за превелику милість Твою до роду людського; його ж полюбила Ти і йому благодіяти не перестаєш, закликаючи вірних усякого віку взивати до Наро­дженого від Тебе Спасителя Христа: алилуя.

Ікос 9

Красномовці людські знемагають в осягненні великої таємниці Твого Приснодівства, Бого­родице, її бо утаїв Господь від премудрих віку цього, а вірою відкрив смиренним і благоговійним, чужим для марної допитливості, бо ними Ти проповідуєшся православно і несумнівно Дівою до різдва, і в різдві, і після різдва. При­йми, о Мати і Діво, і наше в цьому вседушевне сповідання і укріпи нас наслідувати Тебе жит­тям непорочним і сердечною чистотою, щоб змогли благоугодно співати Тобі пісні такі:

Радуйся, Лілеє Білосніжна дівочості і чисто­ти, що нев’янучою цвітеш на Небесах; радуйся, бо Ти невидимо направляєш до дівства і чисто­ти тих, що живуть на землі.

Радуйся, бо материнство і дівство в Собі Ти дивно поєднала; радуйся, бо в обох Ти непо­рочно і свято Себе утримала.

Радуйся, Ченців Провіднице удівстві богоугод­ному.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 10

Спасіння людське творячи, Єдиний від Тройці втілитися від Тебе зволив, Богоневісто Влади­чице, єство людське прославивши сидінням праворуч Отця на престолі Божества, як Син Єдинородний, Він же і Сином Твоїм по плоті був і Тебе з Собою прославив славою, що пере­вершує всяку славу, її ж добротою просвічена, не забуваєш милостиво рід людський, але мо­литовно заступаючись перед Творцем, у Тройці Єдиним, за всіх, хто вірно співає Йому пісню славослов’я: алилуя.

Ікос 10

Стіна Ти є дівственним і чернечим соборам, Богородице Діво, всім, хто старанно до Тебе в молитвах звертається й ікону Твою святу бла­гоговійно шанує, Тобі бо єдиній дарована від Господа благодать всесвітнього заступництва і вірних у дівстві та чистоті утвердження. Тому любителі непорочного життя під Материнський покров Твій серед бурі пристрастей вдаються і заспокоєння душевне знаходять, достойно до Тебе взиваючи:

Радуйся, благочестивих ченців і черниць Ве­лика Покровителько і тепла до Бога за них За­ступнице; радуйся, для таємних у світі рабів Божих Повсякчасна Помічнице і в подвигах духовних Керівнице.

Радуйся, для юнаків наставнице цнотливості і стриманості; радуйся, для старців благоговій­них насолодо і відрадо.

Радуйся, бо домівки і сімейства християнські осяяла Ти благим Твоїм Покровом; радуйся, бо вірні всякого віку сподобляються Твого благосердного піклування.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 11

Спів хвалебний приносить Тобі невмовкно свята Христова Церква, Всехвальна Владичи­це, сповіщаючи милості Твої і чудеса, якими збагатився всесвіт. Воістину, хто як не Ти Скоропослушливою є до наших молитовних прохань, але і самі прохання часто Ти випереджаєш, милуючи і ущедрюючи тих, хто просить Твоєї святої допомоги, її ж не позбав і нас, смирен­них, що співаємо на славу імені Твого і взиває­мо до Бога: алилуя.

Ікос 11

Світлосяйна Твоя ікона, Богомати Пречиста, просвіщає затьмарені гріхами душі наші сяй­вом Божественних чудес, в них же пізнаємо Божу всемогутність, силу і Твоє невимовне милосердя, вічно готове співдіяти нам у пока­янні і наверненні від лихих діл на путь спасін­ня. Молимо Тебе, Всеблага, не залиш нас, заблудлих, у сітях гріхів і пристрастей, але приве­ди до тихого пристановища благочестивого і богоугодного життя, щоб ми могли достойно приносити Тобі ці пісенні дари:

Радуйся, бо Ти постійною Твоєю молитвою не дозволяєш нашим невидимим ворогам во­лодіти нами; радуйся, бо Ти забороняєш їм на­сильно володіти смертним нашим тілом.

Радуйся, бо біси Імені Твого святого бояться і тремтять; радуйся, бо ікона Твоя чесна всяку силу диявольську присутністю своєю проганяє.

Радуйся, бо подвижників благочестя Ти зміцнюєш у боротьбі духовній з ворогами спа­сіння людського; радуйся, бо під час смерті Ти допомагаєш тим, хто любов і віру до Тебе має.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 12

Благодаті Божій причасну, сповідаємо Твою святу ікону, Богоблагодатна Діво, і світло тор­жествуємо у свято її явлення в образі Неопали­мої Купини; таке дійство вказує, що Своїми чуде­сами Ти від вогненного полум’я оберігаєш оселі наші Своєю присутністю. Бо її, як щит і забрало, маючи, Тебе, Помічницю нашу могутню, по­хвальними піснями ублажаємо і Народженому від Тебе Спасителю нашому співаємо: алилуя.

Ікос 12

Оспівуємо Тебе, Богородице, єдину Надію і Уповання наше, проповідуємо милості Твої і не таїмо чудес Твоїх, прославляємо невимовну благість Твою до роду християнського, благо­словляємо Ім’я Твоє святе, що воістину миром є для тих, хто любить Тебе, і пахощами духов­ними переповнює благочестиві душі. Одухмяни і нас, Владичице, забруднених пристрастя­ми духовними, і сподоби чистим серцем і нескверними устами взивати до Тебе:

Радуйся, бо миро виточуєш Ти солодке і спа­сенне, яким помазуються серця боголюбиві; радуйся, бо недуги душевні і тілесні Ти лікуєш єдиним дотиком до ікони Твоєї святої.

Радуйся, Провіднице Блага, що на шлях богодогоджання і спасіння направляєш грішників, які каються; радуйся, Ліствице чеснот, що підно­сить подвижників Христових до врат Царства Небесного.

Радуйся, бо смиренних і терпеливих страж­дальців вінчаєш утіхою благодатною; радуйся, бо вигнаних і переслідуваних безвинно Ти уті­шаєш передчуттям блаженства райського.

Радуйся, Благодатна, Купино Неопалима, що від вогненного спалення нас визволяєш.

Кондак 13

О Всехвальна Мати, що народила всіх свя­тих Святійше Слово і Неопалимою Купиною нами, недостойними, названа; почуй голос молінь і співів наших, що перед святою іконою Твоєю старанно Тобі підносяться, і теплою мо­литвою Твоєю до Господа від вогню тимчасо­вого і вічного позбав нас, що хвалимо Ім’я Твоє і прославляємо чудеса Твої, Сину ж Твоєму і Богу нашому співаємо: алилуя.

Цей кондак читається тричі. Після цього знову читаються перший ікос і перший кондак.

105010911087108010851072_2_400

Молитва до Пресвятої Богородиці

О Пресвята і Преблагословенна Мати Госпо­да нашого Ісуса Христа! Припадаємо і покло­няємося Тобі перед святою і пречесною іконою Твоєю, якою Ти дивні і преславні чудеса яв­ляєш, від вогненного спалення і блискавично­го грому оселі наші спасаєш, хворих зціляєш і всі благі наміри наші добре виконуєш. Смиренно молимо Тебе, всесильна роду нашого За­ступнице, сподоби і нас, немічних та грішних, Твоєї Материнської участі і допомоги. Спаси і збережи, Владичице, під покровом милості Твоєї Церкву Твою (обитель цю), всю країну нашу православну і всіх нас, що припадаємо до Тебе з вірою і любов’ю та сердечно просимо зі сльо­зами Твого заступництва.

Владичице Всемилостива, умилосердься над нами, бо обтяжені ми багатьма гріхами і не маємо відваги звернутись до Христа Господа і просити Його про помилування і прощення, але Тебе просимо Його ублагати, Матір Його по плоті. Ти ж, Всеблага, простягни до Нього богоприємні руки Твої і заступися за нас перед благістю Його, випрошуючи нам прощення провин наших, благочестивого і мирного жит­тя, благої християнської кончини і доброї відповіді на Страшному суді Його. Найбільше ж у час грізного відвідання Божого, коли заго­ряться вогнем домівки наші, чи блискавковим громом настрашені будемо, яви нам милостиве Твоє заступництво і могутню допомогу. Щоб, спасенні всесильними Твоїми до Господа мо­литвами, тимчасового покарання Божого тут позбавились і вічне блаженство райське успад­кували та зі всіма святими оспівували Пречесне і Величне Ім’я Пресвятої Тройці, Отця, і Сина, і Святого Духа, і Твоє велике до нас милосер­дя, навіки віків. Амінь.

Автор: admin
Дата створення: 2012-08-25
Рубрика: Акафісти
Перегляди: 1998
Перейти до початку сторінкиПерейти на головну сторінку
Пошук

Вхід
Вхід [Login]

Пароль [Password]


Наш банер

Наші друзі

bogoslov.cv.ua

cerkva.te.ua



Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання







Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ


Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство

Газета Галичина



КНИГАРНЯ 'Є' - книжковий інтернет-магазин

Молитва иконе Спасу Вседержителю (часовня)





| Головна || Надвірнянський Деканат || Молитвослов || Правлячий архиєрей || Собор Святого Володимира || Бібліотека || Церковний календар || Дошка оголошень || Шлях до Христа || Шлюбні оповіді || Розпис Собору || Контакти || ФОТО || Притчі || Архів || Закон України Про свободу совісті та релігійні організації || Законодавство України || Цікаві Сайти || Статті || Християнські фільми || Архиєрей на спокої |